Online ontmoeten op de Dag van de Ondernemer

‘Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik een kaartje op de deurmat vond.’ Zo reageerde een van de ondernemers uit Stichtse Vecht toen zij een ansichtkaart met complimenten van een mede-ondernemer ontving. De kaartenactie maakte deel uit van de anders-dan-andere Dag van de Ondernemer 2020, georganiseerd door gemeente Stichtse Vecht, Ondernemersvereniging Stichtse Vecht en het ZZP-platform.

Vrijdag 20 november werd voor de vijfde keer de Dag van de Ondernemer georganiseerd in Stichtse Vecht. Een dag waarbij ondernemers in het zonnetje worden gezet en het ondernemerschap wordt gevierd. Vanwege corona scheen dat zonnetje iets anders dan anders. Maar ondernemen is kansen zien. Wat gebeurde er wél dit jaar? 

Complimenten vanuit de gemeente

Omdat er geen live-netwerkbijeenkomst kon zijn, maakte de gemeente in plaats daarvan deze video, waarin wethouder Maarten van Dijk ondernemers een hart onder de riem stak en vier ondernemers vertelden over hun uitdagingen in dit lastige jaar.

‘Je bent een topper’

Op borden langs de weg kregen ondernemers in de gemeente een schouderklopje uitgedeeld. Fijn dat je er bent! En op de Dag van de Ondernemer zelf ontvingen 8000 ondernemers post van de gemeente: twee ansichtkaarten met de tekst ‘Je bent een topper’ en ‘Goed werk’. De kaarten waren onbeschreven; ondernemers gebruikten de kaarten om een persoonlijk compliment of steuntje in de rug te kunnen versturen. 

Online event

Daarnaast organiseerden de OVSV en ZZP-platform Stichtse Vecht een online borrel op de Dag van de Ondernemer. Daarin spraken Cees van den Oosten (voorzitter OVSV) en Kees Swierts (voorzitter ZZP-platform Stichtse Vecht) de aanwezige ondernemers toe en brachten samen met wethouder Maarten van Dijk een toost uit op het ondernemerschap. Ondernemers wisselden online ervaringen uit. Lees verder onder de afbeelding

Ondernemerschap leeft

De kaarten van de actie zijn lang houdbaar. Complimenten en schouderklopjes kunnen namelijk altijd. Dus u ziet de boodschappen nog wel eventjes voorbijkomen. En als deze anders-dan-andere Dag van de Ondernemer iets heeft laten zien, is het wel dat ondernemerschap leeft in Stichtse Vecht. #fijndatjeerbent

Verslag en foto’s: Olga Leever

Facebook
Twitter
LinkedIn