Jubileumfeest – OVSV 50 jaar!

50 jaar OVSV met bruisend lustrumfeest

De OVSV pakte zaterdag 4 november groots uit om met leden én hun
partners het gouden jubileum van de vereniging te vieren. Het werd een goed
verzorgde en heel gezellige avond in Bistrotel ’t Amsterdammertje in
Nieuwersluis. Met niet alleen fijne gesprekken, maar ook met smakelijke
drankjes en minigerechtjes. Tot slot gingen de beentjes van de vloer. 

De avond begon met een feestelijke bubbel om te proosten op het 50-jarig bestaan. Voorzitter Rijchart van Oord heette de ruim 120 aanwezigen welkom en memoreerde kort de levensloop van de vereniging. Wat in 1972 begon als VOMO (Vereniging Ondernemingen Maarssen en Omgeving), bedoeld voor grote bedrijven om elkaar te ontmoeten, is anno 2023 een levendige groep ondernemers uit heel Stichtse Vecht en van allerlei pluimage. Inclusief de zzp’er en verenigingen uit andere kernen in de gemeente, zoals Winkeliersvereniging Breukelen, Nautisch Centrum Breukelen en Ondernemersvereniging Kockengen.

De vereniging ging altijd mee met de tijd en veranderde een paar keer van naam. VOBMO in 1995, OVS in 2008 en OVSV sinds 2011. Van Oord: “Maar onveranderd sinds de jaren 70 zijn onze kernwaarden en aandachtsgebieden. Nog steeds hebben we goed overleg met de gemeente en de provincie over de industrieterreinen en het vestigingsklimaat, de infrastructuur en woningbouw. De afgelopen jaren zijn daar ook de energietransitie en netcongestie bij gekomen.”

Het jongste en het oudste lid van de vereniging werden speciaal deze avond in het zonnetje gezet met een bos bloemen: de 15-jarige ijsverkoper Nourdin Ramdan (N-ice aan de Vecht) en de inmiddels 88-jarige oud-makelaar Dick van der Wal. Het leeftijdsverschil van ruim 70 jaar symboliseert niet alleen de diversiteit binnen de vereniging, maar vooral ook het verleden en de mooie toekomst die de OVSV voor zich ziet. De keukenbrigade van Bistrotel ’t Amsterdammertje serveerde een heerlijk walking dinner, waarna de heupen losgingen op muziek van zanger Richard Grand en DJ Sander.

Even was er ongerustheid toen bestuurslid Kees Swierts onwel werd en ambulancepersoneel hem kwam onderzoeken. Kees kon daarna gelukkig toch huiswaarts gaan. Het gaat weer goed met hem, verzekerde hij een dag later.

Ondanks deze schrik was het een zeer geslaagde avond om met plezier naar terug te kijken.

Tekst: Monique Linnemann Taal en Tekst (OVSV-lid)

Fotografie: Lia Zaal Fotografie (OVSV-lid)

Onderstaande foto’s zijn hier ook in grotere resolutie te downloaden. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn