ALV 2024 en proeverij

Vereniging geschokt door overlijden wethouder Wisseborn

De algemene ledenvergadering van OndernemersVereniging Stichtse Vecht (OVSV) begon 14 maart met intens verdrietig nieuws. Even voor aanvang was bekend geworden dat VVD-wethouder Arjan Wisseborn, die al enige tijd ziek was, deze dag plotseling was overleden.

De wethouder van financiën was september jl. nog te gast op de jaarlijkse barbecue van de vereniging en droeg de ondernemers een warm hart toe. Hij werd 60 jaar. Met een minuut stilte, waarvoor voorzitter Rijchart hen uitnodigde om te gaan staan, kregen de aanwezigen gelegenheid om in gedachten even bij de wethouder te zijn. In bedrukte stemming ging de vergadering daardoor van start. De vereniging was deze keer te gast bij ontwikkelbedrijf Kansis op de Corridor in Breukelen. Kansis-medewerkers bleven speciaal langer werken om de gasten van hapjes en drankjes te voorzien, waarvoor veel dank van de voorzitter.

Gezond
De OVSV is een gezonde vereniging, zo bleek uit de gepresenteerde resultaten. Zo gezond, dat dit jaar voor de 132 betalende leden geen contributieverhoging nodig is, aldus penningmeester Kees van Schaik. De voorzitter verwelkomde daarop meteen zes níeuwe leden, te weten: Ellie Ammerlaan (Amgro Maarssen BV), Douwe Kral (Tuincentrum Vechtweelde), Henk van Ieperenburg (Van Ieperenburg Onroerende Zaken BV), Jacco van Putten (Recreatieoord De Wilgenplas), Laurens de Groot (De Groot Groente en fruit) en Robbert Huizinga, die Vreeken Groen overnam van veel ouder lid Han Vreeken. Han Vreeken zelf blijft lid, maar nu met zijn BV Vreeken Projectmanagement en Consult.

Activiteiten
De bedrijfsbezoeken zijn vanwege hun succes opnieuw in het jaarprogramma opgenomen, vertelde Gerdine van Loon. Te beginnen deze middag bij Kansis, gevolgd door een bezoek aan de KNVB in Zeist op 23 mei. De jaarlijkse Haringparty en barbecue staan op respectievelijk 21 juni en 19 september in de agenda. De bestuursleden die herkiesbaar waren, blijven zich allen – met veel plezier en met instemming van de vergadering – nog drie jaar inzetten voor de vereniging. Helaas is er nog geen belangstellende voor twee vacatures: een voor het noordelijk deel van de gemeente, rond Loenen, en een voor Kockengen.

Kansen bij Kansis
Gastvrouw en directeur van Kansis Yvonne Pot gaf een toelichting op het bedrijf, dat dit jaar zijn 5-jarig bestaan viert. In Breukelen bieden Kansis en Kansis Groen (voorheen Pauw Bedrijven) een beschermde werkomgeving aan mensen voor wie gewoon werk niet vanzelfsprekend is. Doel is om hen een springplank te geven naar regulier werk. Met trots vertelde de directeur: “Na de ontmanteling in 2019 van Pauw Bedrijven, zijn we een poos bezig geweest om onszelf opnieuw uit te vinden. Nu staat er weer een mooi bedrijf dat mensen kansen geeft om zich te ontwikkelen.” Een rondleidingsfilmpje, dat ook op de website staat, gaf onder meer een indruk van de geoliede ‘machine’ waarmee medewerkers grote aantallen spullen verpakken en assembleren. Yvonne Pot voegde daarom toe: “Ondernemers, denk aan ons als je dit soort klussen hebt, wij zijn er goed in.”

Proeverij
Tijd voor de proeverij. MiVino (Gerdine van Loon) liet een mooie selectie wijnen proeven, Zuivelland Breukelen had heerlijke Deense, Franse, boeren-, geiten- en truffelkaas, en Albert Schulp en zijn zoon gaven tekst en uitleg bij hun smakelijke vruchtensappen, waarvan de aanwezigen bovendien een setje mee naar huis kregen. Ondanks het tragische nieuws werd het een gezellige afsluitende borrel. Met dank aan de gastvrijheid van Kansis.

Tekst en foto’s: Monique Linnemann Taal &Tekst

Facebook
Twitter
LinkedIn