Barbecue 2023

Een jaar vol nieuwe ondernemersuitdagingen begint als vanouds op de nazomerbarbecue van de Ondernemersvereniging Stichtse Vecht (OVSV) op Goudestein. Op deze plek, waar het college van burgemeester en wethouders én het gemeentelijk apparaat gehuisvest zijn, doen de lokale ondernemers en genodigden elk jaar inspiratie op met onderhoudende gesprekken, een glaasje en versnaperingen.

De heerlijke temperatuur, zwoele livezang en verrukkelijke hapjes waren donderdag 14 september de ideale supplementen voor een ongedwongen netwerkbijeenkomst met ruim honderd aanwezigen. Een gelegenheid waarbij naast b en w ook medewerkers van economische zaken en regionale contacten altijd graag geziene gasten zijn. Zo ook deze keer, aldus de toespraak van trotse voorzitter Rijchart van Oord, al moest burgemeester Ap Reinders zich afmelden.

Jong ondernemersbloed
Trots was de voorzitter omdat niet alleen het ledenaantal groeit en er jonger ondernemersbloed binnen de vereniging stroomt, maar ook omdat onderling steeds meer zaken worden gedaan en de bedrijfsbezoeken, zoals afgelopen jaar bij Qumey en Baderie Smit, heel succesvol zijn. Wél staat het ondernemersklimaat onder druk, waarschuwde hij: “Daarom is een verenigd bedrijfsleven belangrijker dan ooit, zowel voor ondernemers als voor het college en de gemeentelijke achterban. Samen kunnen we meer bereiken, zoek elkaar op, juist vandaag, laagdrempeliger kan het niet.”

Belangenbehartiging
Vanuit de belangenbehartiging verwees Van Oord naar een goed gesprek met wethouders Arjan Wisseborn (financiën) en Dick Polman (economische zaken) over de voorgestelde verhoging van de gemeentelijke belastingen. “We hebben er groot vertrouwen in dat er een mildere fiscale opstelling komt naar burgers en bedrijven.” Ook wethouder Wisseborn was blij met dit gesprek. “Het was interessant om te horen wat belastingverhoging voor ondernemers betekent,” vertelde hij.   

De bbq-gasten wisselden volop vakantieverhalen en nieuwe ontwikkelingen uit, terwijl het fijne stemgeluid van zangeres Sophie Melody klonk, smaakvolle Kaldi cappuccino’s en lungo’s werden geserveerd vanuit de Piaggio koffiebar, Traiteurie-Wijnhandel Oud-Loosdrecht (van OVSV-lid Piet Kramer) de catering verzorgde en de jongste ondernemer van de vereniging Nourdin Ramdan (N-ice aan de Vecht) ijsbolletjes schepte. Het was kortom weer een nuttige en gezellige bijeenkomst met veel onderlinge verbinding – een speerpunt van de vereniging.

Lustrumfeest
Jawel, zaterdag 4 november is het zover: het lustrumfeest. Wat we gaan doen is nog een verrassing, maar zeker is al dat alle partners mee mogen feesten. Noteer het maar vast, de uitnodiging komt eraan. Onze Sjon de Goeij (Signbite) gaat ermee aan de slag.

Tekst en fotografie: Monique Linnemann

Facebook
Twitter
LinkedIn