ALV 2023 en Bowling

ALV 2023 en Bowling

Gezellige ALV en ballen gooien bij Bison Bowling

Met een potje bowlen in het vooruitzicht vond donderdagavond 16 maart bij Bison Bowling de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats. In de gezellige ambiance van gastheer Frits van Dijk kwamen zowel de cijfers als de nieuwtjes voorbij.

Bijzonder welkom
De vereniging groeide afgelopen jaar flink, vertelde voorzitter Rijchart van Oord in zijn welkomstwoord. Hij verwelkomde daarom in het bijzonder de nieuwe leden, onder wie fractievoorzitter van Het Vechtse Verbond Mieke Hoek. Ook naar erelid Henk Bosman en oud-voorzitter Cees van Oosten ging een bijzonder welkom uit.

Goede relaties
Cees nam de microfoon ter hand en sprak over het belang van een goede relatie van de OVSV met de overheid. Iets waarvoor hij zich al geruime tijd inzet. “We hebben goed contact met het huidige college van Lokaal Liberaal, VVD, Streekbelangen en D66 en we zijn tevreden over de onderwerpen die aandacht krijgen. Denk aan woningbouw, bereikbaarheid, de energietransitie en uitbreiding bedrijventerreinen. Ontwikkelingen houden we scherp in de gaten en waar nodig plaatsen we een kritische noot.”

Een zetel voor Mieke
De nestor van de vereniging zette daarna Mieke Hoek in het zonnetje met een prachtige bos bloemen, want met haar partij 50PLUS wist Mieke opníeuw een zetel in het provinciebestuur te bemachtigen. Mieke benoemde haar grote betrokkenheid bij de OVSV. Lang geleden plakte zij zelfs de speerpunten van de vereniging onder de flyer van haar lokale partij. “Die gaven precies weer waar wij ook voor staan.”

Cees van Oosten erelid
Cees wist niet dat hij die middag niet alleen Miekes bloemen, maar ook zijn eigen bloemen had gedragen. Rijchart verraste hem dan ook volledig met zijn benoeming tot erelid. Rijchart: “Cees, we zijn je ongelooflijk erkentelijk voor al je inspanningen voor de OVSV, als bestuurslid én als voorzitter.” Daar was Cees ‘een beetje stil van’. “Ik hoop nog heel veel voor de vereniging te doen en daarmee de belangen van de leden te behartigen.”

Nieuws
Het bestuur werd tijdens de vergadering herkozen. Harry Spruijt besloot vanwege zijn gezondheid af te treden. Hierdoor is in het dagelijks bestuur een vacature ontstaan voor het aandachtsgebied noordelijk Stichtse Vecht. Zakelijk nieuws was er ook: de contributie gaat voor elk lid 25 euro omhoog. Vanuit de activiteitencommissie bracht Gerdine van Loon gezelligheid, want de activiteiten voor dit jaar zitten alweer in de pijplijn. Naast de altijd druk bezochte Haringparty in juni en de BBQ in september, staat op 11 mei een bedrijfsbezoek aan Smit Installatietechniek op het programma en vieren we op zaterdag 4 november het lustrumfeest, waarbij ook partners zijn uitgenodigd. Volgens Gerdine belooft het een heel gezellige avond te worden.” 

Ballen gooien
En toen was het tijd voor pure ontspanning. Oftewel: bowlingschoenen aan en gooien maar. De een was daar wat fanatieker in dan de ander. Barbara van Heusden ging voor de gezelligheid. “Het gaat uitstekend hier. Af en toe hoor ik dat ik aan de beurt ben, haha.” Ivo Kalthoff leek, afgaande op zijn eerste worpen, geen aanleg te hebben voor het spel. Maar hij kwam langzaam op stoom en scoorde de ene strike na de andere. Monique Giling op dezelfde baan ging voor de winst; zij probeerde haar tegenstanders uit te schakelen met een achterwaartse worp. “Dat is me nog nooit gebeurd,” sprak zij quasi onschuldig.

Ivo eindigde desondanks op een verdiende eerste plaats. Lia Zaal werd eervol tweede en Co Kemp werd geroemd vanwege zijn perfecte stijl, maar die helaas geen noemenswaardige score opleverde. “Als je maar schik hebt,” aldus Co. Na een heerlijk satébuffet en met veel dank aan Frits van Dijk voor de gastvrijheid en gezelligheid gingen de meesten tegen achten huiswaarts.

Tekst en foto’s: Monique Linnemann Taal & Tekst

Facebook
Twitter
LinkedIn