Lid

Naam: E.A.N. (Eric) Jongerius

Onderneming: SNS Bank

Adres: Kaatsbaan 33

Postcode: 3601 EB

Plaats: Maarssen

030-6333000 / 06-30159671

eric.jongerius@sns.nl

https://www.snsbank.nl

Over SNS Bank Maarssen

Sinds september 2012 is op de Kaatsbaan in Maarssen een SNS-winkel gevestigd. SNS Bank biedt onder meer spaar- en betaalproducten, verzekeringen, zakelijke producten en hypotheken.

Bijzonder is dat de bank hypotheken aanbiedt van negen verschillende banken. Ook heeft SNS als enige bank in Nederland een rentedragende betaalrekening. Het kantoor in Maarssen heeft geen kasfunctie: de klant kan er vooral terecht voor vragen, informatie en advies.

Financieel adviseur Eric Jongerius is franchisenemer van het Maarssense kantoor. ‘Deze formule is uniek, SNS is de enige bank in Nederland die op deze manier werkt.’ Eric Jongerius had hiervoor een dienstverband bij SNS Bank in Utrecht. In 2009 begon SNS met het franchiseconcept. Dit sprak Jongerius bijzonder aan. Hij begon als franchisenemer van het marktgebied Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern met een winkel in Vleuterweide. Maarssen kwam hierbij, en binnenkort krijgt hij ook nog twee winkels in Utrecht onder zijn hoede. Jongerius heeft 7 medewerkers in dienst.

Over het ondernemerschap

‘Voor mij is het franchiseconcept ideaal: ik heb een eigen onderneming, maar profiteer wel van een sterke naam op de gevel. En ondersteuning krijg ik via de backoffice. Ook de marketing en onze huisstijl zijn centraal geregeld.’ Ondernemerschap betekent voor Jongerius vrijheid en zelfstandigheid. ‘Samen met je medewerkers het bankkantoor naar een hoger niveau brengen: dat is mijn belangrijkste doel. Persoonlijk contact vinden we heel belangrijk. Als iemand uit Stichtse Vecht een internetrekening opent, bellen wij hem twee weken later even op om te informeren of er vragen of onduidelijkheden zijn. Ook komen onze adviseurs regelmatig bij de klant op locatie. Bedrijven stellen dat erg op prijs, het scheelt gesleep met dikke mappen.’ Het kantoor in Maarssen is zes dagen per week geopend.