Voldoende belangstelling voor snel internet bij bedrijven Maarssenbroek

Snel internet op bedrijventerrein Maarssenbroek? Het is mogelijk! Op 23 juni organiseerden we een informatiebijeenkomst over dit onderwerp. Autobedrijf Knoop op de Kometenweg opende zijn deuren voor deze bijeenkomst.

Ondernemers die op bedrijventerrein Maarssenbroek afhankelijk zijn van snelle en hoogwaardige internetdiensten kunnen daarvoor terecht bij partijen als Eurofiber en KPN. Deze partijen hebben hun glasvezelnetwerken opengesteld voor ruim 150 verschillende leveranciers van data- en telecomdiensten. Een gemiddelde internetverbinding kost echter € 315 per maand bij een minimale looptijd van 36 maanden. Een alternatief is niet voorhanden: op bedrijventerreinen wordt geen coaxkabel aangelegd, de koperlijnen van KPN bieden onvoldoende capaciteit en mobiel internet (4G) is niet geschikt voor zware bedrijfstoepassingen.

Eigen netwerk

Als marktpartijen niet willen en overheden door strikte regelgeving niet kunnen acteren, moeten ondernemers zelf met een oplossing komen. Bijvoorbeeld door een eigen, open glasvezelnetwerk aan te leggen waar meerdere providers concurrerende diensten over kunnen aanbieden. Rick Haverkort van Stichting Glasvezel Gemeente gaf aan hoe zoiets in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en of dit een realistisch vooruitzicht is voor de ondernemers in Maarssenbroek. Glasvezel Gemeente is een onafhankelijk advies- en onderzoeksbureau dat is gespecialiseerd in aanleg, beheer en exploitatie van glasvezelnetwerken.

Snel internet is de toekomst. NU!

De conclusie: met voldoende draagvlak is de aanleg en exploitatie van een betaalbaar netwerk zeer wel mogelijk. Aanmelden voor een projectgroep kan nog altijd via: secretariaat@ovsv.nl