Stichtse Vecht op de kaart gezet dankzij Thematour


het tourteam‘Stichtse Vecht staat op de kaart,’ meldt OSV-voorzitter Angelika Pelsink enthousiast na de Thematour Stichtse Vecht op 30 september. ‘De ogen zijn op ons gericht.’ De tour, waarbij ruim 100 ondernemers aanwezig waren, was een groot succes. Het was de kick-off van het Programma Economie 2015 – 2018. Een impressie.

Geen wifi? Dat kost omzet. Véél omzet. Ondernemers wisselen ervaringen uit bij De Greef Coatings, de eerste locatie tijdens de Thematour. De dag bestaat uit zes bedrijfsbezoeken, gekoppeld aan de thema’s die op dit moment het meest leven bij ondernemers uit Stichtse Vecht. De dag is georganiseerd door OSV, zzp Stichtse Vecht en de gemeente. Wethouder Pieter de Groene en bedrijvencontactfunctionaris Patricia Swinnen lopen de hele dag mee met de tour.

Glasvezel als basisvoorziening

Bij De Greef vertelt Linda Haandrikman van Jansen Medicars over de inspanningen die zij op bedrijventerrein Herenweg / Gageldijk heeft gedaan om een snellere internetverbinding te krijgen. Tot nu toe is dit niet gelukt. Glasvezel zou een basisvoorziening moeten zijn, stellen de aanwezige ondernemers.

Bedrijfsbezoeken en boottochtBroeckland

De karavaan trekt verder: locatie twee is het Broeckland College voor MBO. Inge Schwartz van de Economic Board Utrecht en Robert Koch, directeur van het Tech College, vertellen hier over de afstemming van onderwijs op de arbeidsmarkt. De aanwezige ondernemers krijgen een rondleiding door de school. Later op de dag wordt nog een bezoek gebracht aan Sodexo, bakkerij Olink, Corner Plaza aan de Planetenbaan en het Vechtstreekmuseum. De dag eindigt met een zonnige boottocht over de Vecht.

Het vervolg

Wat heeft de dag opgebracht? Het eerste aantoonbare resultaat is dat veel partijen met elkaar in contact zijn gebracht. ‘Met de Thematour hebben we organisaties kunnen boeien en binden. Het is een start met heel concrete vervolgstappen,’ zegt Angelika boottochtPelsink. Zo krijgt het bedrijventerrein Herenweg / Gageldijk begeleiding bij het maken van een businesscase en wordt er een haalbaarheidsonderzoek gedaan door de Stichting Glasvezelgemeente. In samenwerking met één van de regionale ROC’s gaan studenten Handel winkelgebieden en winkeliers adviseren. Ook concludeerden winkeliers dat er een noodzaak is tot samenwerking.  Voor ondernemers op het gebied van recreatie en toerisme komt er een speeddatesessie.  En tot slot zijn er zowel over parkmanagement en de leegstaande kantoren aan de Planetenbaan concrete vervolgafspraken gemaakt. Angelika Pelsink: ‘Stichtse Vecht leek altijd een beetje slaperig, er gebeurde hier niet zoveel op economisch gebied. De Thematour heeft veel losgemaakt, er staat van alles op stapel.’

Bekijk hier het filmverslag dat RTV Stichtse Vecht maakte van de Thematour

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

IMG_8879