‘Samen Stichtse Vecht mooier en ondernemender maken’

In een regenachtige week schijnt tóch nog uitbundig de zon op de dag van de jaarlijkse nazomerbarbecue in de achtertuin van het gemeentekantoor. Ondernemers, politici en gemeentemedewerkers troffen elkaar op 12 september om bij te praten en plannen te maken. Een traditie die al vele jaren niet weg te denken is uit Stichtse Vecht. 

Voorzitter Cees van den Oosten heet de aanwezigen van harte welkom en bedankt de gemeente voor haar gastvrijheid. Hij geeft het woord aan wethouder van Economische ZakenMaarten van Dijk, die start met een compliment aan de ondernemersvereniging: ‘Een mooi initiatief van de OVSV om ieder jaar de politiek, ambtenaren en ondernemers samen te brengen. Samen kijken hoe we Stichtse Vecht weer een beetje mooier en ondernemender kunnen maken. De OVSV is een belangrijke partner voor ons als gemeente, zowel voor de ontwikkeling van plannen en beleid, als bij de uitvoering van projecten.’ Van Dijk noemt onder meer de Stuurgroep Samen aan zet, waarbinnen de gemeente, de OVSV en het zzp-platform regelmatig overleggen heeft.  

Initiatieven? Bel het team Economie!

‘Actueel is de herijking van het Programma Economie. De OVSV werkt mee aan de opzet van dit programma, waarin de gemeente vastlegt waar zij de komende vier jaar aan werkt. Ook vanuit de gemeenteraad leeft het onderwerp Economie. Voor de zomer organiseerde de raad een raadsconferentie, op 24 september krijgt dit een vervolg.’ De wethouder meldt ook dat er een Regionale Ontwikkelings Maatschappij wordt opgericht, die een rol krijgt bij de ontwikkeling en toeleiding naar financiering van MKB en projecten die bijdragen aan het profiel van de regio op het gebied van gezond stedelijk leven. Tot slot roept Van Dijk ondernemers op om zich te laten horen met initiatieven, vragen en feedback: ‘Binnen het team Economie staan we klaar voor u als ondernemer. Weet ons te vinden en ga met ons in gesprek!’ 

Bijeenkomsten verduurzaming

Ook Bert Strijker van ECUB krijgt het woord. ‘Samen met de gemeente en de OVSV helpen wij ondernemers bij het verduurzamen van panden, met als belangrijkste doel de energiekosten te reduceren en nieuwe duurzame energievormen te ontwikkelen. Bedrijven die lid worden van het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven krijgen een energiescan en kunnen gebruikmaken van collectieve voordelen op het gebied van inkoop energie, ledverlichting en zonnepanelen.’ Cees van den Oosten en Bert Strijker attenderen de ondernemers op twee bijeenkomsten in het kader van verduurzaming. De eerste, ‘Zonnepanelen op Bedrijfsdaken’, is op 26 september bij Schulp Vruchtensappen in Breukelen. En op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid,vindt de inspiratiebijeenkomst Energie van de Toekomst plaats. 

Tijd voor de barbecue, verzorgd door Rosco Catering. Het was weer een plezierige en constructieve bijeenkomst! 

Verslag en foto’s: Olga Leever

Facebook
Twitter
LinkedIn