Praat mee over de toekomst van ondernemend Stichtse Vecht!

Hoe maken we onze dorpskernen bruisender? Wat doen we met leegstaande kantoren? Hoe kunnen we als ondernemers sámen onze gemeente positief op de kaart zetten? De uitvoeringsagenda van de Economische Visie geeft ons de kans hierover mee te praten. Op dinsdag 19 mei had een groep ondernemers een voorbereidend gesprek over de uitvoeringsagenda. Donderdag 28 mei praten we verder.

Bij Van der Valk in Breukelen zit een gemêleerd ondernemersgezelschap bij elkaar. Van financieel directeur tot paardenpensionhouder, van vruchtensapproducent tot supermarkteigenaar. ‘Het belang van ondernemers voor onze gemeente is groot,’ zegt Gerard Aaftink, die de avond samen met Angelika Pelsink heeft voorbereid. ‘We hebben 6700 ondernemers in Stichtse Vecht. Dat is 10% van de bevolking. Samen verschaffen we werk aan 23.500 mensen.’ De aanleiding voor deze bijeenkomst is de uitvoeringsagenda waarover ondernemers mee kunnen praten.

Wat is de uitvoeringsagenda?

De uitvoeringsagenda is de concrete vertaling van de Economische Visie in maatregelen en projecten. De visie is op 16 december 2014 door de gemeenteraad vastgesteld. Begin 2015 is het college van B&W gestart met het opstellen van een uitvoeringsagenda. Dit is de concrete vertaling van de Economische Visie in maatregelen en projecten. Het gaat daarbij over de thema’s economie, bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Wat er leeft bij ondernemers

De gemeente heeft een bijeenkomst over de uitvoeringsagenda gepland op 28 mei. Alle ondernemers van Stichtse Vecht zijn daarbij welkom. Tijdens de voorbereidende avond bij Van er Valk bespreken ondernemers welke onderwerpen er wat hen betreft op de agenda mogen komen. Enkele opmerkingen die worden gemaakt: ‘Denk aan het belang van opleiden en onderwijs. Nyenrode kan hier een rol in spelen. Maar MBO en HBO ontbreken in Stichtse Vecht.’ ‘De communicatie met de gemeente laat te wensen over. Er is teveel regeldruk. Het lijkt een ondoordringbaar bolwerk.’ ‘Wees voorzichtig met verkeersbelemmerende maatregelen: het is niet goed voor de bereikbaarheid.’ Ook versterking van de dorpskernen en de leegstaande kantoren komen tijdens het gesprek aan bod.

Praat mee op 28 mei!

Het vervolg van deze avond is op 28 mei. Dan vindt de vergadering van de uitvoeringsagenda plaats. Deze avond is dé kans om mee te beslissen over de toekomst van ondernemend Stichtse Vecht. Wethouder Pieter De Groene, bedrijfscontactfunctionaris Patricia Swinnen en Evert van Tellingen, beleidsadviseur Economische Zaken zijn namens de gemeente aanwezig. Het plan is om in drie werkgroepen uiteen te gaan en te inventariseren welke maatregelen ondernemers wenselijk vinden. De uitvoeringsagenda van de Economische Visie wordt in de tweede helft van 2015 door het college vastgesteld.

Zet donderdag 28 mei dus in je agenda! Alle ondernemers uit Stichtse Vecht zijn welkom. Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur. Locatie: Boom en Bosch (Trouwzaal), Markt 13, Breukelen

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC