Nieuwjaarsreceptie: warme afscheidswoorden voor Angelika Pelsink

Tijdens onze drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst op 11 januari heeft Angelika Pelsink afscheid genomen als voorzitter van de OVSV. Ook nam Steven Rosman afscheid als bestuurslid en werd Theo Spliet tot erelid benoemd. Een impressie van de avond.

Rond vijf uur is het al gezellig druk in De Olifant. Ondernemers wensen elkaar alle goeds voor 2018, er wordt geproost en bijgepraat. Als de zaal goed gevuld is, neemt vicevoorzitter Willem J.R. Sorel het woord. Hij verwelkomt de aanwezige ondernemers, lokale politici, burgemeester Witteman en enkele gemeentemedewerkers. ‘Deze avond wordt anders dan anders,’ kondigt Willem aan. ‘Ik ga namelijk een officiële mededeling doen en deze heeft voor het bestuur een minder prettig karakter. We hadden ook een persbericht kunnen versturen, maar we wilden u dit vandaag persoonlijk mededelen. Onze voorzitter Angelika gaat ons helaas verlaten. En vanavond nemen we afscheid van haar.’

Vacature

Angelika is al een tijd niet meer actief als ondernemer in Stichtse Vecht en heeft zich in haar woonplaats Hilversum verkiesbaar gesteld bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is de reden waarom zij haar voorzitterschap wil overdragen aan iemand anders. Er komt een vacature, en voor de komende periode hebben wij een tijdelijke voorzitter gevonden: Cees van den Oosten. Angelika ontvangt een grote bos bloemen van het bestuur van de OVSV. Bij de volgende ALV nemen we officieel afscheid van haar.

Verbinder

Wethouder Pieter de Groene krijgt het woord en benoemt de positieve economische ontwikkelingen, vooral voor Midden-Nederland: ‘Dat is heel gunstig voor ons, maar tegelijkertijd komt er een druk op onze regio te staan. Hoe gaan we daar de komende tijd mee om?’ Pieter richt vervolgens het woord tot Angelika. Hij bedankt haar voor vijf jaar voorzitterschap van de OVSV. ‘Ik heb een paar mensen om me heen om wat steekwoorden gevraagd bij het horen van jouw naam. Ik hoorde dingen als “gaat discussie niet uit de weg”, “heeft gezorgd dat de Economic Board Stichtse Vecht er kwam”, “verbetering van de communicatie”, “heeft zich hard gemaakt voor glasvezel”, “is een verbinder”. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Angelika, enorm bedankt voor jouw inzet!’ Steven Rosman gaat het bestuur eveneens verlaten. Willem J.R. Sorel bedankt hem voor zijn grote inzet voor zzp’ers in de gemeente. Tot slot wordt Theo Spliet naar voren gehaald en benoemd tot erelid van de OVSV.

Stamppot

Dan is het tijd voor de traditionele stamppot. Traditioneel met een tikkeltje innovatie van De Olifant: zo zijn er chips van oergroenten aan de stamppot toegevoegd. Het nieuwe jaar is weer op gepaste wijze ingeluid!