Negomatrix – Digitaal Marktplein voor aanbestedingen van werken en diensten ondernemers van de Gemeente Stichtse Vecht

Negomatrix is het Digitale Marktplein voor aanbestedingen van werken en diensten voor ondernemers van de Gemeente Stichtse Vecht.

Door de gemeente Stichtse Vecht worden ieder jaar enorm veel werken en diensten uitbesteed aan externe bedrijven / partijen van binnen de gemeente grens maar ook daar buiten.

De gemeentepolitiek heeft met de OVSV in de economische visie afgesproken om de lokale economie (het MKB) zoveel mogelijk te stimuleren binnen het kader van de aanbestedingswet voor het uitbesteden van werken, diensten en leveringen. In de economische visie is onderstaande tabel opgenomen als leidraad voor de gemeentelijke budgethouders.

Werken Aanbestedingsprocedure Bedragen
Enkelvoudig onderhands Tot € 50.000
Meervoudig onderhands € 50.000 tot € 1.500.000
Nationaal openbaar € 1.000.000 tot europese drempel
Europees Vanaf europese drempel*

 

Diensten en leveringen Aanbestedingsprocedure Bedragen
Enkelvoudig onderhands Tot € 20.000
Meervoudig onderhands € 20.000 tot € 100.000
Nationaal openbaar € 100.000 tot Europese drempel*
Europees Vanaf Europese drempel

 

 

 

  1. De enkelvoudige werken / diensten kunnen 1 op 1 rechtstreeks worden uitbesteed door de gemeentelijke Budgethouders.
  2. De meervoudig onderhands werken / diensten zijn conform de aanbestedingswet gebonden aan regels. In de economische visie is door uw ondernemersvereniging OVSV afgesproken dat indien:

*              de budgethouder 3 partijen uitnodigt voor een aanbesteding zal er altijd 1 ondernemer uit de Stichtse Vecht bij zijn.

*              de budgethouder 5 partijen uitnodigt voor een aanbesteding er altijd 2 ondernemers uit de Stichtse Vecht bij zijn.

  1. Nationaal en Europese openbare aanbestedingen worden conform de aanbestedingswet aanbesteed.

In de economische visie opgesteld door de gemeente in samenwerking met de OVSV is afgesproken dat we een digitaal platform ontwikkelen waar de gemeente en de ondernemers van de Stichtse Vecht elkaar gemakkelijk kunnen vinden.

Het digitale platform Negomatrix is geselecteerd door de gemeente in samenspraak met de OVSV is wordt op dit moment ingericht.

Aan het digitale platform wordt speciaal voor de ondernemers uit de Stichtse Vecht een leverancierslijst toe gevoegd. Hierop kunnen ondernemers welke zich willen aanbieden voor opdrachten van de gemeente zich aanmelden.

Het is van belang dat de ondernemers welke zich aanmelden zich goed profileren op de leverancierslijst van Negomatrix, dit wordt de zoekmachine voor de budgethouders van de gemeente!

Op korte termijn zal een bijeenkomst worden georganiseerd door de gemeente in samenwerking met de ondernemersvereniging OVSV om het nieuwe platform “marktplein” zal worden gepresenteerd. Deze presentatie is voor alle ondernemers binnen de Stichtse Vecht.

Hou de website in de gaten zodat u exact op te hoogte blijft wanneer de verdere berichtgeving omtrent het digitale marktplein zal worden gelanceerd.
Namens het bestuur:

Kees van Schaik en Harry Spruijt.