Erelid

Naam: Robert-Jan van der Vijver

Onderneming: Vijverlei Communicatie, Consultancy & Coaching

Adres: Donzel 38

Postcode: 5388 PC

Plaats: Nistelrode

041-2617069 / 06-22566666

rjvdvijver@vijverlei.nl

www.vijverlei.nl

Robert-Jan van der Vijver – erelid

 

Over Robert-Jan van der Vijver

‘Eerst denken, dan doen’ – dat is een van de motto’s van Vijverlei Communicatie, Consultancy & Coaching. Sinds 2001 heeft Robert-Jan van der Vijver een eigen onderneming waarin corporate-, marketing en verkoop-communicatie centraal staan. ‘We zorgen eerst dat de missie, visie en werkwijze van een bedrijf helder en ‘up to date’ zijn. Pas dan kun je als bedrijf op verantwoorde wijze bepalen waar je naar toe wilt en wat voor investeringen je wilt doen. Zorgvuldige communicatie is cruciaal, ook in een kleine onderneming. Het is de investering waard: communiceren kost weliswaar geld, maar niet goed communiceren kost een veelvoud.’ Van der Vijver werkte tot hij voor zichzelf begon bijna 20 jaar op de verkoop, marketing- en communicatieafdeling van een farmaceutisch bedrijf.

 

Over het ondernemerschap

‘Vijverlei is een echte netwerkorganisatie. Ik werk met een team van medewerkers dat voor de klant kan fungeren als marketing en verkoop secretariaat. Veel MKB’ers zijn immers te klein voor een eigen marketing- en verkoopafdeling. We denken mee over de missie en visie van het bedrijf, helpen mee een campagne op te zetten, die uit te rollen en de follow-up te verzorgen. De eigen organisatie is hierin leidend: het draait tenslotte om het bedrijf van de klant. De aanvullende diensten betrek ik uit mijn netwerk: partners met specifieke expertise op het gebied van corporate-, marketing- en salescommunicatie, consultancy en coaching. Maar ook voor vormgeving, digitaal interactief, social media en drukwerk. Onze organisatie is sinds de start uitgegroeid tot een netwerk van experts, allianties en strategische samenwerkingsverbanden van zo’n 120 personen, verspreid over Nederland en ondergebracht in Het CommunicatieHuis.’ Dit is een virtuele organisatie waarin vraag en aanbod bij elkaar komen op het gebied van communicatie vraagstukken.

 

Over het erelidmaatschap

Sinds najaar 2011 is Robert-Jan erelid van de OSV. Tien jaar lang was hij secretaris – en dat betekende in de begintijd dat hij alle correspondentie en de complete administratie voor zijn rekening nam. ‘Het was veel werk, maar ik deed het met plezier en was eveneens zeer leerzaam. Toch is het verstandig en een heel goede zaak dat er wat dat betreft nu een professionaliseringsslag is geslagen.’ Hoe kijkt Robert-Jan aan tegen het erelidmaatschap? ‘Er ligt een dijk van en kennis bij de ereleden. Ik zou hun rol en vooral inbreng graag willen vergroten. Laat de ereleden plaatsnemen in een adviesclub en laat ze een kennisbank vormen. Zo kunnen we de OSV en de leden mogelijk van dienst zijn.’