Lid

Naam: W.A. (Willem) van Dijk

Onderneming: Van Dijk Grafimedia B.V.

Adres: De Corridor 12K

Postcode: 3621 ZB

Plaats: Breukelen

0346-261304 / 06-53328928

willem@varnieuwsblad.nl

https://www.varnws.nl

Over Van Dijk Grafimedia

Van Dijk Grafimedia BV is uitgever van Nieuwsblad VAR (Vecht-, Amstel- en Rijnstreek). De VAR wordt wekelijks in de regio gratis huis-aan-huis bij meer dan 66.000 huishoudens bezorgd. De VAR verschijnt in 4 verschillende edities. Elke editie heeft zijn eigen nieuwspagina’s waarop het nieuws uit die plaats centraal staat.

Van Dijk bestaat bijna 110 jaar. In 1904 start de overgrootvader van Willem van Dijk een uitgeverij annex drukkerij aan de Achterstraat in Breukelen. Het bedrijf geeft huis-aan-huisbladen uit en verzorgt familie- en handelsdrukwerk. Van Dijk is een echt familiebedrijf: als opa Gijs met pensioen gaat, neemt zijn zoon het over. In 2003 kwam ook Willem er werken en in 2008 werd hij directeur/eigenaar. Willem van Dijk: ‘Ik heb altijd in het grafische vak gewerkt, dus het was een logische stap om in de zaak te stappen. Het is een solide bedrijf met een goede basis. We geven een product uit dat goed gelezen wordt.’ In 2008 is Van Dijk gestopt met drukwerkzaamheden. De naam veranderde toen in Van Dijk Grafimedia en het bedrijf verhuisde naar de Corridor in Breukelen.

Over het ondernemerschap

‘De band met de klant is onze kracht. De relatie staat voorop. Afspraak is afspraak. Vanochtend worden de kerkbladen voor de streek opgehaald: vanzelfsprekend liggen ze op tijd klaar. En zo is het ook met de krant. We werken hier met z’n twaalven, daarnaast hebben we nog tien freelance correspondenten. Iedereen is even betrokken bij de VAR: van advertentieverkoper tot chauffeur. Typerend voor mijn manier van ondernemen is het geloof in ons product. Zowel in de krant als in de overige producten die wij maken.’ Ondernemers kunnen bij Grafimedia ook terecht voor DTP-werkzaamheden: bijvoorbeeld posters, folders en nieuwsbrieven.