Lid

Naam: G. (Gerrit) Verhoef

Onderneming: Symbio Boomverzorging

Adres: Hollandstraat 23

Postcode: 3634 AS

Plaats: Loenersloot

0294-293257

info@symbio.nl

https://symbio-boomverzorging.nl/

Over Symbio Boomverzorging

‘Bomen moet je snoeien in de winter.’ ‘Een boom die lelijk wordt moet je kappen.’ Over bomen worden veel fabels verteld, vindt Gerrit Verhoef, eigenaar van Symbio Boomverzorging. En dat is jammer. Want, bij goed onderhoud kunnen bomen heel oud worden. Verhoef heeft exemplaren van zeker 150 jaar in onderhoud.

Al ruim 30 jaar zit hij in het bomenvak. Vanwaar deze passie voor bomen? Gerrit Verhoef: ‘Ik begon bij Driessen in Vreeland. Daar velde en snoeide ik bomen. Maar ik wilde meer: het verzorgen van bomen trok me aan. Ik sloot me aan bij de Kring Praktiserende Boomverzorgers en werkte nog een paar jaar bij een ander boomverzorgingsbedrijf. In 1997 begon ik voor mezelf.’ Gerrit Verhoef en zijn twee collega’s geven plant- en boomadvies, doen groeiplaatsonderoek, verplanten bomen en verzorgen het onderhoud van bomen. Dit doen zij voor particulieren en bedrijven. Veelal in de regio, maar ook daarbuiten. Zo is het Rotterdamse Diergaarde Blijdorp een gewaardeerde klant.

Over het ondernemerschap

Groot worden is nooit belangrijk geweest voor Gerrit Verhoef. Voor hem tellen vooral kwaliteit en vakmanschap. ‘Bomen verplanten van 10 ton of meer, snoeien met beleid, voorzichtig omgaan met oude bomen: daar houd ik me mee bezig. Voorzichtig snoeien is belangrijk: snoei je een boom te grof, dan kan dit leiden tot inrotting en vormverlies. Oude bomen zijn prachtig, soms zelfs als ze dood zijn. Te vaak wordt gezegd “haal die boom maar weg”. Terwijl allerlei dieren gebruik kunnen maken van de ontstane holtes in deze zogenaamd lelijke bomen. Een boom die lang leeft is juist van grote waarde. Daarbij let ik natuurlijk wel op het gevaar voor de omgeving. Maar ook een oude boom kan, met een uitgelichte kroon, nog jaren mee. Duurzaam denken en kleinschalig werken: dat typeert mijn onderneming.’

www.symbio.nl