Bestuurslid

Naam: C.J. (Kees) van Schaik

Onderneming: Bouwbedrijf Van Schaik B.V.

Adres: Poeldijk 1

Postcode: 3621 CZ

Plaats: Breukelen

Functie OVSV: Penningmeester

0346-262344 / 06-53777749

cjvs@bouwbedrijfvanschaik.nl

https://www.bouwbedrijfvanschaik.nl

Over Bouwbedrijf Van Schaik

Bouwbedrijf Van Schaik werd in 1900 opgericht door grootvader Van Schaik. Hij hield bedrijf aan huis aan de Herenstraat 35 in Breukelen. In 1930 nam zijn zoon het bedrijf over en in 1972 kwam Nico van Schaik aan het roer. Sinds 2005 zijn zonen Kees en Jan – de vierde generatie – actief in het bedrijf. Bouwbedrijf Van Schaik is gevestigd in een pand aan de Poeldijk in Breukelen met daarbij een werkplaats en een eigen timmerfabriek.
Van Schaik is een middelgrote bouwer met zo’n 45 mensen in dienst. Het bedrijf realiseert indrukwekkende projecten: recent gebouwd is bijvoorbeeld gemeentewerf Escapade in Amstelveen, appartementcomplex en restaurant Mata Hari in Amsterdam. Kees van Schaik: ‘Vaak projecten met een hoge moeilijkheidsgraad. In de binnenstad van Amsterdam is het bouwen op een postzegel. Dat vraagt veel afstemming met de gebruiker. En ook met de buren.’ Lokaal heeft Van Schaik veel werken gerealiseerd: woon-zorgboerderij De Poel, een woonzorgcentrum in Mijdrecht en verbouwingen van scholen als de Bijenschans, Regenboog, Schepershoek, scholengemeenschap Zwanenkamp en het Broeklandcollege.

Over het ondernemerschap

Kees van Schaik: ‘Thuis werd niet veel gesproken over het werk. Maar als kind liepen we wel regelmatig de werkplaats in. Dat Jan en ik in de zaak zijn gekomen was niet vanzelfsprekend – we werkten eerst een paar jaar voor een werkgever. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.’ Wat is typerend voor Van Schaik als onderneming? Nico van Schaik: ‘Kwaliteit op tijd. Afspraak is afspraak. En als ik voor mezelf spreek: als ik een mogelijkheid zie, dan ga ik ervoor. En dan wil ik het ook tot in de puntjes geregeld hebben. Vanaf de eerste aanvraag tot aan de voltooiing van een werk. Dat geeft voldoening.’ ‘Daarnaast is de focus op de gebruiker belangrijk voor ons,’ vult zoon Kees aan. ‘Vaak is dat de klant van de klant. Dat zij tevreden zijn over onze gebouwen – dat is onze missie.’

www.bouwbedrijfvanschaik.nl/