Lid

Naam: J.W. (Hans) Knoop

Onderneming: Autobedrijf Knoop B.V.

Adres: Kometenweg 5

Postcode: 3606 BD

Plaats: Maarssen

0346-586444

hans@knoopweb.nl

https://www.knoopweb.nl

Over Autobedrijf Knoop

Het begon in 1989: toen namen de broers Arie en Hans Knoop garage Hereman in Breukelen over. Arie werkte sinds 1970 bij het voormalige Essostation en garagebedrijf, Hans sinds 1985. Met de overname van het bedrijf kozen de broers voor het ondernemerschap. De naam Hereman veranderde in Autobedrijf Knoop. Hereman was al Mazdadealer. Vanaf de jaren ’90 nam het merk Mazda echter een enorme vlucht. Hans Knoop: ‘Mazda vroeg ons of wij ons ook in Maarssen wilden vestigen. Daarom kochten we in 1997 een perceel grond in Lage Weide.’ Door een wijziging in het bestemmingsplan duurde het even voordat Knoop er kon bouwen. Maar vanaf 2001 is er een tweede vestiging van Knoop in Maarssen, tegenover McDonald’s.
Het bedrijf verzorgt onderhoud en (schade)reparaties van alle merken auto’s. De vestigingen hebben een verschillende doelgroep: in Maarssen verkoopt en onderhoudt Knoop auto’s van de merken Mazda en Chevrolet. Breukelen is een echte dorpsgarage, die met de formule James Auto & Service onderhoud voor alle merken auto’s verzorgt – zowel voor de zakelijke als particulier eigenaar. Op beide locaties verkoopt Knoop gebruikte auto’s. Het bedrijf bestaat uit twintig medewerkers.

Over het ondernemerschap

‘Een man een man, een woord een woord. Afspraken nakomen, eerlijk en transparant zijn: daar staan we voor.’ Langdurige klantrelaties onderhouden – dat is belangrijk voor Knoop. Klachten snel oplossen, meedenken met de klant. En ambassadeurs creëren. Zo zit het bedrijf sinds enige tijd op Facebook om makkelijk en op laagdrempelige wijze in contact te komen met de klant. ‘Via internet vertellen klanten hun verhaal. Dat is geloofwaardiger dan dat ik verkondig hoe goed wij het doen. Lees liever de referenties van klanten op onze website.’

www.knoopweb.nl