Jaarverslag met Sinterklaas?

Nee, ik krijg geen jaarverslag cadeau. Toch? Terwijl ik zie hoe de detailhandel zich opmaakt voor het grote kinderfeest, schrijf ik zelf een jaarverslag. Voor de komende Algemene Leden Vergadering (ALV) van de OSV zet ik alle activiteiten en resultaten eens op een rij.

Boek Sinterklaas blog 16-11-2015

Wel leuk om terug te blikken. Regelmatig had ik het gevoel dat er geen schot in zat. Maar alles op een rijtje gezet blijkt dat er veel gepasseerd is. Het bestuur heeft een flinke klus geklaard. Dat ook nog met veel gelach en een enkele frons tijdens vergaderingen die de neiging hebben om uit te lopen… De OSV hoogtepunten van 2015? Zie hieronder!

Eindelijk weer een ondernemersprijs

Tijdens de jaarlijkse BBQ konden we een ondernemer flink in het zonnetje zetten. Nou ja, er was weinig zon die middag, maar desondanks was het genieten in de heerlijke tuin van Beek & Hoff te Loenen. Overigens de eerste en laatste keer in die tuin want het pand is verkocht.

Genomineerd waren Rederij de Tijd, Bouwbedrijf Van Engen en Rosco Catering voor de ondernemersprijs. De jury bestond uit vertegenwoordigers van OSV, Rabobank, Nyenrode en de gemeente. OSV bestuurder Joost Oorschot kon Bouwbedrijf van Engen de sculptuur “wind in de zeilen” overhandigen. Van Engen is een specialist in ecologisch bouwen en ontving de prijs voor het doorzettingsvermogen en de creativiteit.

De thematour

Op één dag zes ondernemingen (waaronder een school en het Vechtmuseum) bezoeken en daar één van de zes gekozen thema’s uit de Economische Agenda behandelen – en daarbij alle ondernemers uitnodigen voor één of meerdere thema’s. Het was een puzzel en ook een uitdaging, maar ik kijk terug op een dag waar de energie van af spatte.

Het thematourteam bestond uit de wethouder en ambtenaren economie, ondernemers, ZZP’ers, en pers. Totaal 12 mensen. Op iedere locatie was een spreker en werd een concreet einddoel benoemd. Totaal hebben 100 ondernemers een thema bezocht.

De thematour is slechts het begin. Na de thematour zijn verschillende werkgroepen aan de gang gegaan met het vervolg: Arie van Wouwe is kwartiermaker voor parkmanagement, Glasvezel Gemeente inventariseert of andere pilots mogelijk zijn naast Herenweg/Gageldijk en de OSV gaat een onderwijsproject voor detailhandel inzetten. Dit is slechts een greep…

De maandelijkse borrel

Het loopje moet er nog beter in komen, maar als de ondernemers elkaar ontmoeten dan gebeurt er wel wat! Geanimeerde gesprekken en zakendoen. Dat is wat er op de netwerkborrel plaatsvindt.

Iedere eerste dinsdag van de maand van 16.30 tot 18.00 uur bij de Heeren van Maarssen. De volgende keer hoop ik je daar ook te zien. Check eerst nog even de website, www.ovsv.nl

Ik ben trots op het OSV bestuur en het is jammer dat we afscheid moeten nemen van Philip de Koningh en Gerard Aaftink, mannen, bedankt! Welkom aan Leo Vonk en Willem Sorel. Wil je meer lezen? Lees dan het complete jaarbericht op de website van de OSV en laat weten of we op de goede weg zijn!