Haringparty 2024

Haringparty 2024 : ondernemers Stichtse Vecht smullen van een ‘heerlijk vet visje’

Na groot succes vorig jaar was Brasserie Oud Zuilen ook dit jaar de plek waar OndernemersVereniging Stichtse Vecht haar leden en relaties op het eerste harinkje trakteerde. De traditionele Haringparty trok op 21 juni dan ook 75 liefhebbers van zowel het visje als een drankje, bitterbal en een fijn gesprek. Ook met wat spetters op het dak van de partytent werd het een heel geslaagde bijeenkomst.

Bij de entree stonden de bordjes haring, geserveerd met een gesnipperd uitje en een schijfje zure bom, al klaar. Of-ie lekker was? Te zien aan de harinkjes die verticaal in de keelgaten zakten, zou je zeggen van wel. En dat klopte. De antwoorden waren eensluidend: ‘Jazeker, een haring is altíjd lekker!’ ‘Superlekker! Maar dan wel in vrouwvriendelijke kleine stukjes.’ ‘Precies zoals-ie wezen moet en lekker vet.’ Vorig jaar schortte het aan dat vetgehalte, zo bracht voorzitter Rijchart van Oord in herinnering. Dit jaar blijkt de haring vetter dan gemiddeld te zijn en daarmee smakelijker. Leuk weetje: het eerste vaatje werd geveild voor 81.000 euro, ruim 2.000 euro voor een harinkje! “Gelukkig heeft onze visboer ze voor minder kunnen inkopen,” aldus de voorzitter.

De Haringparty is voor de ondernemers altijd een goede gelegenheid om bij te praten met burgemeester en wethouders, fractievoorzitters en medewerker van Economische Zaken. Burgemeester Ap Reinders kon door privé omstandigheden helaas niet aanwezig zijn. Wel gaven wethouders Karin van Vliet, Frank van Liempdt, Dick Polman en Hans van den Akker, de opvolger van de in maart overleden wethouder Arjan Wisseborn, acte de présence. Om samen te kunnen optrekken naar onder meer de provincie waren ook buurondernemersverenigingen van Lage Weide en De Ronde Venen uitgenodigd.

Na een loopje langs de ijskar van N-ice aan de Vecht, van het jongste OVSV-lid Nourdin Ramdan (16), namen de gasten in de vroege avond afscheid van het terras en de gezelligheid.

 

Tekst en fotografie: Monique Linnemann Taal & Tekst

Facebook
Twitter
LinkedIn