Eindelijk … weer een traditionele bbq!

Dit jaar hebben we toch nog een barbecue kunnen houden. Normaal houden we de barbecue vlak na de zomervakantie, in september, maar door de coronamaatregelen hebben we het dit jaar moeten uitstellen. Vorig jaar hadden we helemaal geen barbecue, nu dus met vertraging. 

We dachten de barbecue traditiegetrouw te kunnen houden in de tuin van Goudestein en we planden alles op 16 september. Maar helaas, we moesten de zaak toch weer afblazen. Gelukkig kon het op 7 oktober wél doorgang vinden. Een andere datum en een andere locatie. We konden terecht bij De Wilgenplas. Gastheer Hans Ros wilde ons graag ontvangen. En wat voor een ontvangst!

Mooie opkomst

De Wilgenplas bleek een perfecte plek voor onze barbecue: ruime opzet buiten met een mooie, overdekte barbecueplek, en een ruime zaal. Ook dit jaar een ruime opkomst: zo’n veertig OVSV-leden, ongeveer twintig politici en gemeenteambtenaren, aangevuld met externe gasten en enkele leden van het zzp-platform. Een boeiend gezelschap. Deze jaarlijkse netwerkbijeenkomst heeft eens te meer bewezen dat deze barbecue een uitgelezen moment is voor het aanhalen van de contacten tussen de politici en de ondernemers van Stichtse Vecht. 

Wethouderswissel

Zoals gebruikelijk werd de barbecue officieel geopend door voorzitter Cees van den Oosten. Hij bedankte in zijn toespraak de mensen die het mogelijk hadden gemaakt dat we weer een barbecue konden houden. Ook roemde hij de goede contacten en de samenwerking tussen de ondernemers en de politici, tussen OVSV en de ambtenaren. Hij vertelde dat die dag onze wethouder Economie, Maarten van Dijk, had aangegeven dat hij na de verkiezingen geen wethouder of raadslid meer zou zijn. En Cees heette de opvolger van de afgetreden wethouder Klomps welkom in ons gezelschap. Arjan Wisseborn stelde zich daarop kort voor. 

Samenwerking gemeente

Maarten van Dijk lichtte in een toespraak zijn motivatie toe om na de verkiezingen niet langer in de plaatselijke politiek actief te blijven. Tot de verkiezingen beloofde Maarten met onverminderde inzet en energie zijn werk te blijven doen als wethouder. Maarten bedankte in zijn speech de OVSV voor de goede samenwerking, maar hij benoemde ook de ongelooflijke inzet van de ambtenaren van de afdeling Economie. Binnenkort gaan we weer met elkaar in gesprek tijdens de kwartaalbespreking van de stuurgroep Samen aan Zet. 

Tijd voor de barbecue!

En toen was tijd voor de barbecue. Rosco Catering, de uitbater van De Wilgenplas, zette een perfecte maaltijd neer. Cees van den Oosten had Hans Ros al bedankt voor zijn gastheerschap en nu konden we allemaal ervaren wat voor een goede kwaliteit deze maaltijd had. Een groot deel van het gezelschap bleef buiten op het terras eten, ook toen het frisser en donkerder werd. Tot het echt te koud werd en toen hebben we binnen de maaltijd afgerond. 

Ons eerstvolgende evenement is de Algemene Leden Vergadering op 11 november. Zet deze datum vast in je agenda, meer info volgt snel!

Verslag: Kees Swierts

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Rob van de Vlierd van Upstairs Fotografie (lid van zzp-platform Stichtse Vecht).

Facebook
Twitter
LinkedIn