Een sprankelend 2017! – nieuwjaarsbijeenkomst De Olifant

Traditiegetrouw ontmoet ondernemend Stichtse Vecht elkaar op de nieuwjaarsbijeenkomst bij De Olifant in Breukelen. OSV-voorzitter Angelika Pelsink blikt vooruit op 2017, de burgemeester spreekt en we nemen afscheid van bestuurslid Lex Meijers. 

Het is druk in De Olifant. Er wordt geproost, gezoend, er worden handen geschud. Het gezelschap is gemêleerd: veel ondernemers uiteraard, burgemeester Witteman en wethouder De Groene, en ook Arie van Wouwe van Parkmanagement is erbij. Angelika Pelsink heet het gezelschap van harte welkom en noemt wat hoogtepunten van 2016: het aantrekken van de economie, de haringparty nieuwe stijl, de culinaire boottocht en de oprichting van Ondernemend Netwerk Stichtse Vecht.

Vooruitblik 2017

Wat zijn de plannen voor het nieuwe jaar? Er komt een digitaal Marktplein, vertelt Angelika. Een database voor ondernemers, die de gemeente kan gebruiken bij het uitzetten van opdrachten. Er komt weer een verkiezing Ondernemer van het Jaar en op 22 februari is staatssecretaris Eric Wiebes te gast, die komt spreken over ondernemen & de fiscus.

Afscheid Lex Meijers

We nemen afscheid van Lex Meijers, bestuurslid sinds 2008. Angelika: ‘Lex kunnen we zien als de bewaker van de goede dingen van de Vobmo (de vroegere naam van de OSV, red.). Hij is ook de drijvende kracht achter bedrijvenplatform Utrecht West en had regelmatig zijn woordje klaar tijdens raad- en commissievergaderingen om de belangen van ondernemers te behartigen.’

Begrijpelijke taal

Dan krijgt burgemeester Marc Witteman het woord. Hij attendeert de ondernemers op de verbeterde communicatie vanuit de gemeente, zoals de nieuwsbrieven op maat en What’s App-groepen. Sterke aandacht gaat dit jaar naar begrijpelijke taal: ‘Ontvangt u een ingewikkelde brief? Stuur ‘m vooral aan ons terug!’ Ook wijst Witteman de aanwezigen op de energiescan die ondernemers kunnen laten doen en op de openstelling van het bedrijfsrestaurant op vrijdag voor flexende zzp’ers.

En dan is het tijd voor het buffet! Dit jaar geen stamppot zoals de afgelopen jaren, maar een heerlijk Italiaans buffet met tiramisu toe. Ook tijdens de koffie wordt nog lang nagepraat.