Een Ondernemersfonds oprichten? Zo doe je dat

De veiligheid van je bedrijventerrein verbeteren met cameratoezicht? Je winkelgebied promoten met extra marketing of feestverlichting? Gezamenlijk een evenement organiseren? Met de oprichting van een Ondernemersfonds vergroot je de financiele mogelijkheden voor dit soort acties. Gemeente Stichtse Vecht stimuleert vanaf dit jaar de oprichting van ondernemersfondsen.

Met een Ondernemersfonds kunnen ondernemers een impuls geven aan hun winkelgebied of bedrijventerrein. Afgelopen week zijn circa 800 ondernemers, gevestigd op bedrijventerreinen en in winkelgebieden, per brief geïnformeerd over de mogelijkheden.

Fonds vóór en dóór ondernemers

Wethouder Economische Zaken Pieter de Groene: ‘Het is een fonds vóór en dóór ondernemers. Met elkaar stellen zij een plan op voor activiteiten en voorzieningen en zij bepalen ook zelf de hoogte van de bijdrage. Het fonds vervangt geen activiteiten of voorzieningen van de gemeente, maar is extra. De gemeente stimuleert de oprichting van een Ondernemersfonds door het proces voor de totstandkoming te begeleiden en de bijdragen te innen. Hierdoor ontzorgen we ondernemers, zodat zij zich kunnen focussen op het versterken van hun winkelgebied of bedrijventerrein.’

Voordelen Ondernemersfonds

Het instellen van een Ondernemersfonds heeft verschillende voordelen. Het biedt de mogelijkheid van maatwerk voor een afgebakend gebied: in organisatievorm, financiële bijdrage en activiteiten. De continuiteit en zekerheid van financiën is gewaarborgd. Er zijn geen ‘freeriders’: ondernemers die wel profiteren maar niet meebetalen. En het verloopt democratisch: voor het instellen van een fonds wordt het draagvlak gepeild en na instelling geldt dat iedereen meebetaalt.

Zelf een Ondernemersfonds oprichten? 

Wil je met mede-ondernemers een Ondernemersfonds oprichten? Neem dan contact op met het team Economische Zaken van gemeente Stichtse Vecht, tel. 14 0346 of e-mail: info@stichtsevecht.nl.