Duurzame mobiliteit met ECUB – Just add Water(stof)

Terugblik bijeenkomst –

Just add Water(stof)

Duurzame mobiliteit is een van de speerpunten van ECUB. Wij geloven naast het elektrisch rijden op een batterij ook in een toekomst voor het elektrisch rijden op waterstof. 

Bijeenkomst Just add Water(stof) groot succes

Wat een energie zat er in de zaal! Meer dan negentig mensen lieten zich donderdag 6 december tijdens de waterstofbijeenkomst
‘Just add Water(stof)’ informeren over de mogelijkheden van waterstof voor mobiliteit. De bijeenkomst die door het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) georganiseerd werd vond plaats bij het bedrijf Ampco Flashlight, gevestigd op het bedrijventerrein de Wetering – Haarrijn in Utrecht.

Naast kennisoverdracht over kansen van waterstof voor bedrijven waren ook het stimuleren van de vraag voertuigen en waterstofproductie en de organisatie van systeemintegratie beoogde doelen.

Diverse bedrijven gaven aan dat zij de intentie hebben om een waterstofvoertuig aan te schaffen wanneer er voldoende tankmogelijkheden zijn en het financieel haalbaar is.

Zij maakten dit kenbaar door de plaatsing van hun bedrijfslogo en een handtekening op een groot bord.

Bedrijven werden ook opgeroepen om deel te nemen aan drie werkgroepen die in het leven zijn geroepen:
1. De werkgroep waterstof-personenauto’s
2. De werkgroep waterstoftransport
3. De werkgroep waterstofproductie en systeemintegratie

Diverse ondernemers gaven zich hier al voor op. Zou u u deel willen nemen aan een van deze werkgroepen? Laat het ons weten! Mail naar Bert Strijker: b.strijker@ecub.nl.

Samen brengen we waterstofkansen naar de regio Utrecht.

Meer weten over de bijeenkomst en meer foto’s zien?

Lees en bekijk hier meer…

Informatieplicht energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 treedt de Informatieplicht Energiebesparing voor bedrijven in werking. Op zijn laatst moet op 1 juli 2019 ieder bedrijf dat energiebesparingsplichtig is, een rapport bij het bevoegd gezag inleveren over de genomen energiebesparende maatregelen die een terugverdientijd hebben van 5 jaar of minder. Daarbij moet waarschijnlijk ook een planning voor de maatregelen die nog niet uitgevoerd zijn. Een bedrijf of instelling is energiebesparings-plichtig wanneer het meer dan 50.000 kWh elektra of meer dan 25.000 kubieke meter aardgas (of equivalent) verbruikt.


Voorbereiding leden door ECUB
ECUB gaat al haar leden voorbereiden op deze naderde wetswijziging. De komende tijd bezoeken wij alle onze leden om hen in het systeem van EnergiePartners te krijgen. Het online monitoringssysteem van EnergiePartners, de Energieplanner, is zo ingericht dat bedrijven eens ze in de Energieplanner hun hun resultaten bijhouden, gemakkelijk een rapportage voor het bevoegd gezag in pdf kunnen uitprinten.Meer weten? Lees verder…
Nieuwe SDE+ rondes
Bent u grootverbruiker van stroom en denkt erover om zonnepanelen aan te schaffen? Vraag dan SDE+ subsidie aan. De nieuwe aanvraagronde start op 12 maart. Hulp nodig? Laat het ons weten.Lees hier meer…
Liesbosch en Laagraven in Nieuwegein ook aangesloten
Het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven breidt uit naar Nieuwegein! Na de uitbreiding vorig jaar naar Stichtse Vecht gaat ECUB de komende 3 jaar ook aan de slag op de bedrijventerreinen Liesbosch en Laagraven in Nieuwegein.Lees hier meer…
Nieuwe ECUB-leden

ECUB verwelkomde in de afgelopen periode de volgende bedrijven als lid:

* Wasserij / Linnenverhuur G. van der Kleij & Zn. B.v. in Utrecht

* Modern BV, Van Schaik in Stichtse Vecht

* Schulp Vruchtensappen B.V. / sap-perserij in Stichtse Vecht

* Terberg Leasing B.V. in Utrecht

* Stylepoint BV in Utrecht

* Muntstad Maarssen in Utrecht

Facebook
Twitter
LinkedIn