De toekomst is voor early adopters – bedrijfsbezoek met Tom Coronel

De vernieuwde showroom van Toyota Van Ekris in Maarssen aan de Kometenweg vormde het sfeervolle decor van ons najaarsevenement met als spreker Tom Coronel. Relevant als je bedenkt dat het onderwerp ‘Mobiliteit met oog op de toekomst’ is.  Of zou dat zijn bedacht naar aanleiding van de locatie? Hoe dan ook: het sprak de 110 bezoekers aan. En terecht!

Schone oplossingen voor de mobiliteit waarbij het draait om de details: zo schoon is het water dat uit de auto komt van de waterstof-mobiel. Gewoon te drinken!

Ze weten wat ondernemen is bij autobedrijf Van Ekris. Dat wijzen de getallen uit. Niet voor niets staan er 105 jaren in de geschiedenisboeken van de onderneming. Dat levert een bijzonder brede en gevarieerde clientèle, veel kennis en kunde en de signatuur ‘hofleverancier’ op. Stefan van Ekris vertelt kort in de openingspresentatie over het ontstaan van het bedrijf en schakelt dan snel door naar het verhaal van heden ten dage. Gaan we met z’n allen elektrisch rijden? Of zijn we binnenkort klaar voor waterstof? Of een hybride-systeem waarin verschillende zaken worden gekoppeld? De vraag van de consument (en de ondernemer in de zaal) zal het aanbod bepalen, zo voorspelt hij. Zolang het een schoon antwoord is, gaat Van Ekris mee in de te ontwikkelen concepten. Sterker nog, kent het bedrijf de mogelijkheden. De antwoorden liggen op de plank. Er kan al zoveel, zo weet Van Ekris, dat ze als bedrijf in de startblokken staan. Samen met de ondernemer, als betrokken consument, leveren ze oplossingen op maat. Van Ekris is klaar voor die start, klaar voor de –schone – toekomst.

Early adopter

De avond werd afgesloten met een hilarische interactieve quiz via app op de mobiele telefoon. De vragen gingen over de avond. Wie had er het beste opgelet? Dat was winnaar Max Schuurman. Hij zegevierde. Een complete poetsbeurt voor de auto viel hem ten deel.

Na een zeer smakelijk voor- en hoofdgerecht van Traiteurie Oud Loosdrecht was het tijd voor Turbo Tom. Op hoge snelheid kregen de OSV-leden in een uur de eigenwijze kijk op ondernemingszaken gepresenteerd van Tom Coronel. Deze autocoureur houdt zich naast racen al jaren bezig met ondernemen. Vooral via internet. Met enkele tips en trucs en vele voorbeelden en praktijkervaringen geeft hij de aanwezigen een kijkje in de keuken. Als een early adopter van vele marketing- en communicatiestrategieën laat hij zien dat snel reageren, maar vooral goed luisteren, kijken en feedback halen bij concurrenten de manier is om beter te worden en doelen te bereiken. Hij schetst avontuur, durf en passie voor het ondernemerschap. Hij heeft een onnavolgbare competitiedrang met zijn broer, die weinigen kunnen volgen. Maar die hem hebben gebracht waar hij nu staat. Hij weet ook dat hij ‘hinderlijk’ kan overkomen door zijn enthousiasme. Maar, zegt hij relativerend, ‘het zit in mijn genen. Kijk daardoorheen en neem tot je wat je kunt gebruiken.’

Youtube en Snapchat

Via de zoekmachine in opkomst (Youtube, doe daar wat mee!), Snapchat (het is er … onderzoek het!) en Instagram (alle doelgroepen zijn te bereiken) weet hij de luisteraars te raken. Omdat het werkt! De inspiratiesessie van Tom Coronel schudt menig bezoeker wakker, en zet ze, op z’n minst aan tot nadenken. Hoe fijn is dat aan het begin van het weekend? Ondernemen houdt nooit op … Dat zie je maar weer! Met dank aan Toyotadealer Van Ekris en onze eigen Ondernemersvereniging Stichtse Vecht.

Tekst en fotografie: Annet Koops

RTV Stichtse Vecht maakte een videoverslag van de bijeenkomst!