Bustour met gedeputeerden langs kansen en knelpunten in Stichtse Vecht

byd-elektrische-bus-zweden-2Voorheen organiseerde de KvK vanuit het regioberaad met regelmaat werkbezoeken aan de regio met gedeputeerden, afgevaardigden van het college van B&W, raadsleden, voorzitters OV, en ondernemers aan de regio.

Ook zorgde de KvK voor een regelmatig overleg met de diverse voorzitters van de OV uit deze regio. De KvK heeft een andere rol gekregen en heeft deze functie niet meer. De deelnemende verenigingen, waaronder de OSV, zijn doorgegaan onder de naam Platform Bedrijven Utrecht West. Inmiddels is dit platform bijna twee jaar actief. Omdat de werkbezoeken aan de regio in het verleden altijd erg succesvol bleken en door een ieder gewaardeerd, heeft het platform besloten deze opnieuw te organiseren op woensdagmiddag 26 oktober.

Diverse knelpunten in de regio kwamen onder de aandacht van de lokale en provinciale politiek en bestuurders. Eerst was er een rondleiding over de techniekdriedaagse, een initiatief van Technet Amstel & Venen, dat wordt bezocht door 3.000 scholieren. Daarna ging de reis naar kansrijke bedrijfsterreinen en logistieke knelpunten zoals de N201 en de doorstroom op de A2.

Op het City Sky Dive gebouw, dat in aanbouw is langs de A2 in Maarssen, heette Lex Meijers – bestuurslid OSV-  iedereen welkom. Henk Strubbe, Provincie Utrecht, presenteerde een oplossing voor de verkeersproblematiek van de aansluiting A2 op de N230 (de Zuilense Ring). Henk liet een oplossing zien, die een 60 % betere doorstroming geeft, zonder grote investeringen in tijd en middelen. Of dit dé oplossing is wordt nu nader onderzocht en uitgewerkt tot een plan.