Bouwbedrijf Van Engen wint ondernemersprijs

Jan-Willem van Engen ontvangt ondernemersprijsBouwbedrijf Van Engen uit Kockengen is Ondernemer van het Jaar Stichtse Vecht. Directeur Jan-Willem van Engen ontving de ondernemersprijs tijdens de jaarlijkse barbecue van de gemeente en de OSV. Ook kondigde voorzitter Angelika Pelsink van de OSV een Thematour voor ondernemers aan die wordt gehouden op 30 september.

De traditionele nazomerbarbecue vindt dit jaar plaats op 3 september in het voormalige gemeentehuis van Loenen. Na een hartelijk welkom aan de aanwezige ondernemers en andere genodigden vraagt Angelika de drie genomineerden voor de Ondernemersprijs naar voren. De prijs was jarenlang een begrip bij de OSV en is terug van weggeweest.

Bedrijfsbezoek

Ondernemers van de OSV nomineerden Rederij de Tijd, Bouwbedrijf Van Engen en Rosco Catering & Partyservice voor de prijs. De jury bestond uit vertegenwoordigers van OSV, Rabobank, Nyenrode en de gemeente. Alle drie de genomineerden kregen een bedrijfsbezoek van de jury. Joost Oorschot van de OSV feliciteert Arjan van den Hoek van De Tijd, Jan-Willem van Engen van Bouwbedrijf van Engen en Hanna Stam van Rosco Catering met hun nominatie. ‘Arjan van den Hoek is de enige kapitein die ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand is, wist u dat?,’ zegt Van Oorschot. ‘Hij zoekt samenwerking met lokale partijen en is mede-initiatiefnemer van Maarssen on Ice en de Vechtse Vaarparade.’ Rosco Catering wordt door de jury geroemd door de betrouwbaarheid, kwaliteit en toegevoegde waarde en het betrokken personeel. ‘De klant gaat altijd voor. Vandaar dat Hans Ros hier zelf nu niet is; hij verzorgt een evenement op locatie.’

Sculptuur

genomineerden en juryledenBouwbedrijf Van Engen komt als winnaar uit de bus. Joost Oorschot: ‘Het was een lastige keuze voor de jury, maar we waren onder de indruk van het doorzettingsvermogen en de creativiteit van deze jonge onderneming. In een moeilijke tijd voor de bouw wist het bedrijf van Jan-Willem zich te ontwikkelen van eenmanszaak in 2008 tot een bedrijf met tien man personeel in 2015. Van Engen is een specialist in ecologisch bouwen.’ Jan-Willem van Engen ontvangt een sculptuur uit handen van Joost Oorschot. Het beeld, ‘De wind in de zeilen,’ staat symbool voor groei van een onderneming, en voor de gemeente Stichtse Vecht. Jan-Willem is trots op de prijs. ‘Ik doe naar mijn gevoel niets anders dan andere aannemers. Toch merk ik dat steeds meer mensen ons weten te vinden. Klanten vertellen ons dat ze het bouwproces leuk vonden. We doen er dan ook alles aan om de klant goed te begeleiden en te helpen.’ Het beeld komt niet op kantoor te staan, zegt Jan-Willem: ‘We zetten het in de vergaderruimte. Want de prijs is niet alleen voor mij, maar voor ons hele team.’

Thematour

Voordat de barbecue begint, nodigt Angelika Pelsink de ondernemers van harte uit voor de Thematour voor bedrijven. De toer is een actiepunt dat voortvloeit uit het Programma Economie 2015- 2018. De speerpunten die gemeente en ondernemers hebben geformuleerd zijn onderwijs en arbeidsmarkt, bedrijventerreinen, transformatie van kantoren, winkelgebieden, toerisme en recreatie en de aanleg van glasvezel. Op 30 september vindt een bustocht plaats langs verschillende bedrijven, waarin de zes thema’s aan bod komen. Geïnteresseerden krijgen binnenkort te horen hoe zij zich voor deze tocht kunnen aanmelden.

SONY DSC

SONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSC

SONY DSCSONY DSC

barbecue OSV