Bedrijfsbezoek, Tech Experience Dag en Haringparty

Ondernemers gastvrij onthaald bij familiebedrijf Baderie Smit

Een warm onthaal voor de OVSV bij Baderie Smit en Smit Installatietechniek op Lage Weide. De ondernemersvereniging was donderdag 11 mei te gast bij de badkamer- en installatiespecialist om eens te horen en zien wat het familiebedrijf opbouwde, sinds ‘opa Smit’ in 1946 de zaak in Maarssen-dorp begon.

In een zeer relaxte sfeer verzorgden Willem Smit – derde generatie sinds 2001 – en zijn team voor ruim veertig ondernemers een onderhoudend programma met een bedrijfspresentatie, rondleidingen en smakelijke hapjes.

“Het begon allemaal met loodgieterswerk en de verkoop van witgoed door mijn opa”, vertelde Willem, die zich net als zijn opa gewoon loodgieter voelt. Driekwart eeuw later runt Willem een gerenommeerd modern bedrijf dat – naast loodgieterswerk met eigen personeel – de mooiste badkamers ontwerpt en verkoopt, sanitair installeert voor zowel particulieren als grote woningbouwprojecten en woningen verduurzaamt. Dit laatste vanuit de franchisetak InstalCenter. Willem: “Denk daarbij aan warmtepompen, PVT-panelen, maar ook aan nieuwe duurzame badkamertoepassingen als waterontharders en de douche-wc – een in de wc geïntegreerd bidet.”

Speciaal om de nieuwe badkamersnufjes toe te lichten waren Franka Verriet van Omega waterontharders en Marijn Breber van Geberit aanwezig.  

Het magazijn achter de showroom aan de Savannahweg was de plek om weer even bij te praten. Een nieuw gezicht daarbij was voorzitter Ko van Oostrum van Ondernemersvereniging Kockengen, opvolger van Adrie de Lange. Ondertussen konden ondernemers in groepjes de showroom en het pand bezichtigen, waar ook Willems moeder nog kantoor houdt. Deskundig door haar jarenlange ervaring is de klachtenafhandeling bij haar in juiste handen. Ook zoon Berend werkt in het bedrijf; hij maakt zich op voor de opvolging van zijn vader.

Tech Experience Dag
Om jongeren te enthousiasmeren voor techniek deed Willem een oproep voor De Tech Experience Dag 2023, die Rietje Beeren voor de gemeente op poten zet. Op deze dag (12 oktober) laten bedrijven kinderen van de basisschool, die een vervolgopleiding moeten kiezen, proeven aan hun specialisme. Willem was in 2022 al een enthousiast deelnemer: “Het is geweldig leuk. Je zet de kinderen aan het werk en je ziet meteen wie het in de vingers heeft.” Voor informatie kun je terecht bij Rietje Beeren projectleider, via 06-24 80 89 58 of rietje@tech-experience.nl.  

Moeder Smit kreeg als dank voor de gastvrijheid een grote bos bloemen. De gasten gingen naar huis met een goed gevulde goodiebag.

Haringparty
De volgende gelegenheid om elkaar te ontmoeten is de Haringparty op vrijdag 16 juni. Place to be is een fantastische plek aan het water: Brasserie Oud-Zuilen, Daalseweg 79 in Oud-Zuilen. Meld je vast aan via de website.


Tekst en fotografie: Monique Linnemann Taal & Tekst

Facebook
Twitter
LinkedIn