Bedrijfsbezoek Qumey

Een kijkje in de keuken bij Qumey, daar zeiden zo’n 50 OVSV-leden donderdag 17 november geen nee tegen. Het constructiebedrijf in Maarssenbroek en lid van onze vereniging opende voor zijn medeondernemers de deuren van zijn nieuw gebouwde bedrijfspand aan de Handelsweg, pal naast de oude huisvesting.

Gevarieerd programma
Op het programma stond een rondleiding door het prachtige, nieuwe kantoorgebouw en de enorme productiehal, waar in groten getale metaalconstructies van staal, RVS en aluminium tot stand komen. Maar ook was tijd ingeruimd voor een blik op de nieuwe website van de OVSV – met nieuw logo, gemaakt door grafisch ontwerper Sjon de Goeij, én de mogelijkheid om ter plekke door Upstairs Fotografie een nieuwe profielfoto te laten maken. Want, zoals voorzitter Rijchart van Oord bij de introductie van de website liet zien: veel foto’s kunnen wel een upgrade gebruiken. (Voor wie er niet was: een herkansing is er op de nieuwjaarsreceptie. De foto is overigens ook voor eigen gebruik, bijvoorbeeld voor op LinkedIn.) Wethouder Dick Polman van Economische Zaken, een trouwe gast sinds zijn aantreden, was er ook nu om van ondernemers hun wel en wee te horen.

Knap staaltje werk
Maar dat alles niet voordat gastheer Lex Meijers en zoon Mark de aanwezigen in woord en beeld meenamen door 55 jaar geschiedenis van het familiebedrijf. Beginnend bij de eerste paal, waarbij Lex – te zien op een foto – nog een klein jongetje was, via grotere opdrachten en bijbehorende huisvesting, naar meer specialisaties en nieuwe branches tot een gerenommeerd staalbewerkingsbedrijf met opdrachten van onder meer ProRail, Strukton, Eneco en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Een bedrijf dat bovendien een eigen opleiding startte, waaruit het zo nu en dan nieuwe medewerkers put.

Onder leiding van bedrijfsleider Arjan Pennewaard, Lex Meijers en zonen Mark en Roland, konden de leden in groepjes mee met een rondje langs het werkveld. Met name het werk in uitvoering in de productiehal maakte grote indruk. Want hoe vaak zie je waar de basis gelegd wordt voor de fundering van windmolens, perronoverkappingen, verbindingsstukken van oliepijpen, leuningwerk voor spoorbruggen en vele andere hekwerken, spoor- en brugconstructies in ons nationaal landschap.

Dank
Ook de borrel na afloop was weer een uitstekende gelegenheid om met elkaar bij te praten. Wij zijn Lex, Mark en Roland Meijers, bedrijfsleider Arjan Pennewaard en hoofd administratie Jessica Kroon zeer dankbaar voor het gastvrije ontvangst, de presentatie en rondleiding en de goed verzorgde catering op hun prachtige nieuwe plek.

 

Tekst en fotografie: Monique Linnemann Taal & Tekst

 

Facebook
Twitter
LinkedIn