Barbecueën op Goudestein 2022

De leden van de OVSV en genodigden hadden er donderdag 15 september zin in; bij aanvang van de nazomerbarbecue stond het terras bij het gemeentehuis in Maarssen al gezellig vol. Het weerzien van elkaar na een warme zomer bracht weer de nodige inspiratie voor een nieuw seizoen met nieuwe uitdagingen. De inwendige mens werd daarbij goed verzorgd.

Nieuwe contacten leggen, oude contacten aanhalen. Ondernemers onderling of met afgevaardigden uit de politiek en de ondersteunende diensten. Daarvoor is de jaarlijkse barbecue altijd heel nuttig. Zo ook deze keer, met de bijna vanzelfsprekende aanwezigheid van wethouders Frank van Liempdt (Lokaal Liberaal, ruimtelijke ordening) en Dick Polman (D66, economie en duurzaamheid), Arjan Wisseborn (VVD, financiën) en Karin van Vliet (Streekbelangen, volksgezondheid, werk en inkomen). Burgemeester Ap Reinders had helaas andere verplichtingen.

Vertrouwde gezelligheid Behoefte aan vertrouwde gezelligheid is er ook. Reden waarom oud-bestuurslid Leo Vonk zijn lange grijze haren weer even kwam laten zien. “Ik mag nog op alle feestjes komen”, sprak hij verheugd en dat is hij dan ook zeker van plan. Ook Bettie Duijff, die jaren als strategisch adviseur Economie & Duurzaamheid betrokken was bij ondernemend Stichtse Vecht en die deze zomer naar provincie Flevoland vertrok, vond het ‘heel leuk weer even thuis te zijn’. “Ik ben bijzonder blij dat de OVSV mij heeft uitgenodigd”, knipoogde ze naar een volgende gelegenheid.

Een bijzonder entree was er van Ries Plevier. Of eigenlijk ‘rentree’, want op veler verzoek ging hij zijn zelfgebouwde rode Speedster van huis halen, om meteen maar zijn nieuwe business te showen. Plevier Watersport heet dan ook voortaan Plevier Custom Cars. Bij de eerste regendruppels was Ries snel weer weg, want de sportwagen is niet voorzien van een dak.

Welkom en dank Voorzitter Rijchart van Oord nam het woord voor het officiële deel. Vanuit het motto Samen Sterk benadrukte hij de meerwaarde van de barbecuetraditie als netwerkgelegenheid. Een speciaal welkom was er voor Jos van Rooijen van zusterondernemersvereniging Lage Weide. “Waar goede mensen bij elkaar komen, ontstaan mooie dingen”, sprak de voorzitter. En met het oog op mogelijk moeilijkere tijden voegde hij toe: “Liever een goede buur, dan een verre vriend.” Speciale gasten waren ook Bert Strijker en Gretha Boels van het ECUB (EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven). Dank ging uit naar bode René Vermey voor het mogelijk maken van het evenement.

Weten wat er speelt Ook wethouder Dick Polman pakte de microfoon. ‘Op de dag dat het college honderd dagen in het zadel zit’, zoals hij memoreerde, onderstreepte Polman het belang van elkaar spreken en zien. “Want we moeten begrijpen wat er speelt om ons waar nodig hard te kunnen maken voor onze ondernemers.”

De nieuwe Olga Met een fraai boek van de Historische Kring als bedankje, ging bijzondere aandacht uit naar tekstschrijver en pr-vrouw Olga Leever, die vele evenementen van de OVSV in woord en beeld versloeg en die na vijftien jaar nu iets anders oppakt. Olga bedankte haar collega-ondernemers voor alle fijne gesprekken en de samenwerkingen die hieruit zijn ontstaan en stelde haar opvolger Monique Linnemann van Monique Linnemann Taal & Tekst voor. Aan haar droeg zij symbolisch het stokje (een mooie pen) over. Erelid van de Historische Kring Hans van Bemmel, die een grote rol had in het uitgereikte boek, beloofde de OVSV een keer een mooie voordracht te geven.

Altijd N-ice Terwijl zangeres Marcia Bamberg voor fijne achtergrondklanken zorgde, werden de aanwezigen verwend met verrukkelijke appetizers, gevolgd door de barbecue van Piet Kramer, smaakvolle koffie van Kaldi mobiel en tot slot een ijsje van de 14-jarige, jongste ondernemer van de vereniging Nourdin Ramdan van N-ice aan de Vecht. Zijn limoncello-ijs was niet te versmaden, daar was iedereen het over eens.

Het duurt niet lang voordat de leden elkaar weer kunnen ontmoeten. Op 20 oktober staat de Techniekdag op het programma, waarbij jongeren geënthousiasmeerd worden voor een opleiding en baan in de techniek, gevolgd door een event in november. Hopelijk tot dan!

Tekst: Monique Linnemann Fotografie: Monique Linnemann en Olga Leever

Facebook
Twitter
LinkedIn